gitar dersleri videolar

4 Aralık 2008 Perşembe

Alternate Picking [Video & Teori]

Konu : Alternate Picking 
Video : Çınar Timur 
Anlatan : Bahadır Ünal 
Süre : 1.56 dk. 
Tarz : Uygulamalı alıştırma 

Video Bağlantı : http://www.youtube.com/watch?v=e-kHYjVjX2s 

Teori ve Uygulama : Gitarda tele penayla bir aşağıdan bir yukardan vurma işleminde Alternate Picking denilmektedir. Günümüz virtüöz dünyasında Yngwie Malmsteen, Al Di Meola, Steve Morse, Paul Gilbert ve John Petrucci çok sık kullanmaktadır. 

Özellikle John Petrucci'nin her iki solosundan biri Alternate Picking tekniği iledir. 

Bu tekniği uygularken dikkat edilmesi gereken nokta pena vuruşudur. Pena vuruşu klavyeye yakın olursa tellerin daha gevşek olmasından dolayı tam bir performans elde edilemez. En ideal nokta gövde ile klavyenin arasıdır. 

GitarTurk 

Pena vurma işlemi yapılırken penanın tutluş şeklide önemlidir. Uygulama yapılırken penanın elde hareket etmemesi gerekmektedir. Sabit ve seri hareketlerle pena vurma işlemi yapıldığı takdirde hızlı, temiz ve kontrollü çalabilirsiniz. 

Tekniği uygularken yavaş tempodan hızlı tempoya geçmeye özen gösterin. İlk çalışmalarınızda düşük tempodan ( 80 bpm ) daha yüksek hızlara yavaş yavaş çıkarak başarılı olabilirsiniz. 

Ayrıca penanızın aşağı ve yukarı hareket oranı minumun seviyede olmalı. Yani mümkün odluğunca tele yakın ve hızlı olmalı. Bu sizin temiz ve kontrollü çalmanızı kolaylaştıracaktır. 

GitarTurk 

Videoda görüldüğü gibi en başta düşük tempoda çalıştığınız takdirde başarılı olabilirsiniz.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]



<< Ana Sayfa